Dia contra les Violències Masclistes

Bloc Violeta

Col·lectiu feminista

Dia contra les Violències Masclistes


twitter share   facebook share

Com a col·lectiu feminista vivim el 25-N com una de les dates més importants de l'agenda reivindicativa perquè té un gran impacte i una forta repercussió internacional.

 

Des de Bloc Violeta considerem que ens trobem en un moment polític on el feminisme és clau per fer front a l'auge de l'extrema dreta institucional i els seus discursos; on la misogínia, el racisme, la perpetuació dels rols de gènere on allò masculí preval sobre allò femení i l’heteronorma són utilitzats com a armes afilades envers la realitat social on les identitats són quelcom plural, enriquidor i, sobretot, real.

 

La justícia patriarcal, lluny de ser justa davant casos de violacions com el de la Manada de Pamplona o el de Manresa, culpabilitza, qüestiona i deslegitima la víctima.

 

Un altre exemple recent on els mitjans de comunicació fan persistir la cultura de la violació és el del reality show “Gran Hermano”, que va permetre una violació en directe en un programa de màxima audiència. No només no van evitar-ho, sinó que van maltractar psicològicament a la dona i en cap cas van culpabilitzar a l'agressor.

 

Però no només això, cada dia som testimonis de notícies de dones assassinades pel fet de ser-ho. Assassinats que, tot i ser l'expressió màxima de les violències masclistes, només són la punta de l'iceberg de la resta de violències invisibilitzades i normalitzades com ara l'assetjament, l'amor romàntic, l'humor sexista o la pressió estètica.

 

Amb la nostra mirada com a feministes interseccionals també volem posar en relleu els diferents eixos d'opressió pel fet de ser racialitzades, amb diferents capacitats, trans o treballadores sexuals. La llei d'estrangeria, el capacitisme, la manca de drets de les putes i l'oblit de les dones trans, entre d'altres, són eines que legitimen les violències contra les dones.

 

Davant de tot això, des del feminisme apel·lem per l'autodefensa, l'organització, la sororitat i busquem col·locar les cures al centre per fer front al terrorisme masclista.