Badalona, fer oposició a l’oposició i Lincoln

Tomeu Ferrer

Periodista

Badalona, fer oposició a l’oposició i Lincoln


twitter share   facebook share

La darrera roda de premsa del conservador Xavier Garcia Albiol li ha servit per fer oposició a l’oposició. Mesos després de la seva accidentada arribada al consistori ha convocat els mitjans informatius per explicar que els seus predecessors ho havien fet malament en la gestió de l’economia de la ciutat. Això no parla de com ho fa ell actualment.

 

Hi ha un fet indiscutible. L’ajuntament de Badalona té diners de sobra. I n’hi ha un altre inqüestionable: Badalona té moltes necessitats. No només en infraestructures i serveis sinó que també hi ha molts veïns que ho passen molt malament, amb problemes per arribar a final de mes o comprar el que és més imprescindible. I diners n’hi ha.

 

Llei Montoro

I si es va al fons, a banda de les factures impagades, que són un escàndol des de fa molts anys, no des de 2015, s’ha de parlar que hi ha una llei, la d’estabilitat pressupostària, feta pel PP, el partit de l’actual alcalde, que lliga de mans i peus els ajuntaments per agilitar i fer inversions que en períodes de crisi ajuden a la reconstrucció.

 

Un cop feta la crítica cal escoltar quina és l’alternativa. Hi ha voluntat de mobilitzar el superàvit per dedicar-lo a millorar Badalona, afrontant, si cal, la llei Montoro? Quins són els projectes de ciutat que l’equip de govern pensa tirar endavant per fer que els ciutadans visquin millor? Estem esperant una nova roda de premsa per veure quina és, més enllà de les crítiques, la ciutat del futur que planteja l’actual alcalde. I esperem també que, atès que no té majoria busqui el consens i el treball de tota la ciutat en aquesta tasca imprescindible de la reconstrucció.

 

A un li sobta veure com any a any es repeteixen les mateixes martingales (en castellà triquiñuelas). Per això deixo aquí una coneguda frase d’Abraham Lincoln, primer president del Partit Republicà, conservador, dels Estats Units: 'Pots enganyar a tothom algun temps. Pots enganyar a alguns sempre. Però no pots enganyar tothom sempre'.