Visitar obres d’un camp de futbol no és fer-ne la recepció

Tomeu Ferrer

Periodista

Visitar obres d’un camp de futbol no és fer-ne la recepció


twitter share   facebook share

L'Independent de Badalona va néixer per informar sobre la ciutat amb una perspectiva d'integració dels barris i totes les persones que hi viuen. L'esport és un dels drets que tots els veïns i veïnes tenim. I fer-lo en bones condicions també és indispensable. Per això hem donat veu als presidents i responsables dels camps de futbol municipals, que es queixaven de retard i manca de qualitat de les obres per millorar la sanitat de les instal·lacions.

Curiosament, 5 hores després de la darrera informació en què es donava veu als responsables esportius dels barris, l'alcalde feia una cosa que reclamaven: anar a veure les obres objecte de debat. Ho ha fet en el camp de futbol que tenia més avançades les millores. No se l'ha vist, tot i les reclamacions dels responsables esportius, a cap dels altres tres camps de futbol que, segons afirmen, tenen encara moltes coses essencials per acabar.

De resultes de la visita el servei de premsa de l'ajuntament ha emès un comunicat que pot causar confusió. S'afirma que les obres han finalitzat. I en aquest sentit no s'esmenta que s'hagi fet cap comprovació més enllà de la visita de l'alcalde i el regidor d'esports. I els usuaris dels serveis es ratifiquen en què encara hi ha coses essencials per acabar. Una discrepància radical, doncs.

En qualsevol ajuntament quan per una decisió administrativa s'encarrega unes obres, l'empresa adjudicatària, un cop finalitzades, les ha de lliurar mitjançant un acte oficial al consistori. Aquest fa les comprovacions que cal, perquè administra els diners de tots, i si ho troba correcte les dóna per rebudes. Des d'aquell moment qui ha de mantenir les instal·lacions és l'ajuntament, sempre d'acord amb el que es fixi en la documentació de la recepció.

No consta que una visita feta el divendres a la tarda sigui la recepció oficial de les obres que han costat 224.000 euros a la ciutat. Més si es té en compte que, per poder usar els camps de futbol, calen els permisos sanitaris que depenen de les anàlisis que diu la normativa i que ha de realitzar la Generalitat.

En tot cas, l'Independent fa el que és la seva obligació: informar la ciutadania, i en aquest afany hi ha també controlar la gestió del govern, de qualsevol govern. Això és periodisme al servei dels ciutadans. I com diuen, 'ho tornarem a fer'. Ens devem a més de 3.000 nois i noies dels barris que tenen dret a fer esport en condicions.

 

imatge-de-la-campanya-de-solidaritat-amb-cuba-foto-mundo-obrero

Anna Ruiz

Casal d’amistat amb Cuba de Badalonaintervencio-de-francesc-alfambra-en-l-assemblea-concentracio-solidaria-amb-palestina-foto-angelina-lecha

Francesc Alfambra

Biòleg i ecologista d’Els Verds de Badalona, màster en Gestió Ambiental i Planificació Territorial per la UB